Viziunea scolii


Educatie personalizata pe baza si pentru promovarea valorilor pozitive.

Misiunea scolii


Scoala Anghel Saligny are ca misiune construirea unei comunitati de invatare in care elevi, profesori, parinti, bunici invata sa invete. Exploram impreuna, in multiple moduri, Adevarul, Frumosul, Binele si Libertatea. Invatam sa gandim, sa actionam si sa ne comportam moral, initiind proiecte interdisciplinare, in scoala si in afara scolii. Stimulam potentialul personal al fiecarui copil intr-un mediu de invatare sigur, echilibrat, motivant, atractiv si interactiv. Educam pentru intelegere si ne pasa de mediu. Respectam si valorizam diversitatea si unicitatea. Alimentam creativitatea cu imaginatie si punem la loc de cinste bucuriile simple.

Valori


Adevar
Frumos
Bine
Libertate


Procesoul de predare si invatare se intemeiaza pe urmatoarele directii:


Fiecare copil este unic - Deoarece fiecare copil este unic, Scoala Anghel Saligny incearca in permanenta sa personalizeze procesul de invatare, respectand ritmul si capacitatea de dezvoltare, modul de gandire si de actiune, motivatiile, interesele si individualitatea fiecarui elev in parte.

Copiii invata ceea ce doresc - Educatia este un proces viu si in continua miscare. Indiferent de disciplina, orele de la clasa sunt interactive, adresandu-se experientei elevului, favorizand implicarea sa intelectuala si emotionala.

Un mediu stimulativ - Urmarim expunerea elevilor unei palete mari de posibilitati de invatare si experiente in cadrul unui mediu pedagogic primitor, pozitiv si motivant.

Invatare si dezvoltare - Elevii se dezvolta si invata in moduri diferite si in ritmuri diferite, toate domeniile de educatie si dezvoltare avand o importanta egala si fiind strans legate pe tot parcursul "slefuirii" educationale.

Perfectionare - Stiind ca omul are tendinta de a se dezvolta si perfectiona individual, educatia trebuie sa aiba rolul de a motiva si incuraja depasirea limitelor si evolutioa armonioasa a tuturor abilitatilor elevului, pana la atingerea potentialului sau maxim.